Дебеломери за лак GL-PRO-1

Дебеломер за лак GL-PRO-2-FAZ

BGN275,99Дебеломерите от серия GL-PRO са решение основаващо се на съвременни 32-битови процесори. Благодарение на което се получава бърз и точен резултат реализиран с помощта на 12-битов конвертор.

В дебеломерите е приложена новаторска конструкция на измервателната сонда, която дава възможност за точково измерване върху феромагнитен и немагнитен материал автоматично прочитайки изследвания материал както и информирайки ни на дисплея за вида на материала. Сондата завършва с така наречената топка.

Отличаваща черта на дебеломерите от серия GL-PRO е автоматичното разпознаване дали феромагнитната ламарина е покрита със слой цинк или не е поцинкована. Това има голямо значение по време на извършване на измерването върху автомобила – това ще ни покаже, кои елементи от каросерията са били сменяни с по-евтини – непоцинковани. Сондата е изцяло изработена от нас.
Системата за калибриране дава възможност за бързо калибриране с помощта на бутон без да е необходимо допиране на дебеломера към мострени платки. Съществува също възможност за калибриране върху мострена платка.

Дебеломерите притежават цветен, добър за прочитане на резултатите LCD дисплей с диагонал 1,8 цола, който показва актуален резултат, статистика на измерванията, както и всички необходими функции. Обслужването се извършва с помощта на 4-бутонна клавиатура както и допълнителен спусък след натискане, на който се осветява измерваното място.

Разпознаване на поцинкована стоманена ламарина

Дебеломерът дава възможност за автоматично разпознаване на поцинкована стоманена ламарина. Дебеломерът разпознава до дебелината на лака + дебелината на цинка равна на около 550um. Това улеснява оценката на автомобила, тъй като често се заместват цели повредени елементи с непоцинковани. Внимание! Има случаи, когато дебеломерът не е разпознал цинка върху стоманена ламарина приложена в сменения елемент въпреки декларацията на производителя на заменяемия елемент, че ламарината е галванизирана. Върху същия елемент, но оригинален, поцинкованата част е била разпозната. Това е допълнително предимство за дебеломера, тъй като лесно може да се разкрие автомобил, който е претърпял пътнотранспортно произшествие.

Основни характеристики на уреда:


– измервателен диапазон 0-2000um (за разширените версии е планиран по-голям диапазон);
– резолюция на измерването е 1um Fe, 5um Al (за разширените версии резолюцията на измерването е до 0,1um);
– точкова сонда завършена с топка, пружинираща;
– автоматично разпознаване на изследваната база (алуминий, стомана, поцинкована стомана);
– показване на дисплея на вида на основата (алуминий, стомана, поцинкована стомана);
– памет: 960 измервания (в разширени версии няколко хиляди измервания с разделение на банки например за всеки автомобил);
– статистиката на измерванията се визуализира на дисплея: (max - максимум, min - минимум, średnia - средна, poprzedni pomiar - предишно измерване, ilość pomiarów - количество измервания);
– функция HOLD;
– графичен цветен асистент за измерване позволяващ да тълкува измерванията на автомобилите;
– звукова сигнализация;
– LED подсветка на изледваната област;
– бързо калибриране с помощта на бутон без използване на модели, а също възможност за калибриране на модели;
– захранване: 2 х алкална батерия АА;
– каталожна цена за GL-PRO-2-FAZ – 275,99 лв с ДДС.
2

GL-PRO-2-FAZ

BGN275,99

Дебеломери за лак